top of page
  • Снимка на автораVilner

Vilner – Your Style Inside отбелязва 20 годишен юбилей с изложбата Vilner: 20 години в 20 творби.

Българското ателие за персонализация на автомобили празнува 20-годишен юбилей с изложба на дизайнерски проекти.

 

Изложбата Vilner: 20 години в 20 творби, е съставена от дигитални изображения, разкриващи визуалните идеи преди те да бъдат изпълнени. Техни автори са Денислав Василев, Милен Иванов, Юлиан Дочев, но това което ги обединява е характерният стил на Vilner.


За да се стигне до бляскавия резултат, всичко стартира от идеята. След това тя се пренася като скица върху бял лист. Третият етап е нейното дигитализиране и изпълване с цвят и и текстура. Тези завършени проекти са важна част от нашето автомобилно изкуство и с неговото споделяне празнуваме нашия 20-годишен юбилей, обяви Атанас Вилнер – собственик и основател на едноименното студио.


Известни сме с дръзките си дизайнерски решения и смелата комбинация на цветове, материи и форми без да прекрачваме границата на добрия вкус. Погледът върху тези проекти дава отговор на въпроса „Как започва всичко?“ и този отгвор е съкровен за нас. По тази причина ги превърнахме в основен фокус на нашия юбилей, коментира още Атанас Вилнер.


Изложбата по повод 20-годишния юбилей на студиото е вероятно първата в България, посветена на автомобилното изкуство. Чрез нея Vilner представя собствения си отпечатък върху автомобилната култура не само в България, но и на света. Дори и в Китай, където ателието има собствено студио.

Известни като „ръкостискането на Vilner“, автомобилните волани са ключова част от дизайнерския почерк на ателието. В пространството на столичната галерия 2.0 ще бъдат изложени 4 от ергономичните разработки на Вилнер. Така, гостите на изложбата ще имат възможност да станат свидетели на трансформацията на един идеен проект в реалност.


С този акцент в изложбата Vilner: 20 години в 20 творби, ние подлагаме под въпрос една от утвърдените норми в автомобила – кръглата форма на волана, казва Атанас Вилнер.


Част от творбите, показани в изложбата ще могат да бъдат поръчани под формата на арт принтове в Simply Petrol, онлайн галерия за автомобилно изкуство, която свързва художници, дизайнери, илюстратори, 3D артисти и фотографи от цял свят с почитателите на автомобилното изкуство. Всички приходи, които Vilner реализира от продажбата на арт принтове ще бъдат дарени за благотворителност.


Повече за Вилнер

Vilner – Your style inside е българско дизайнерско студио с 20 годишен опит в персонализацията на автомобили. Сред ентусиастите в България и по света, ателието на Атанас Вилнер е популярно с дръзките дизайнерски решения в индивидуалните проекти и с перфектно качество на ръчната изработка при тяхната реализация. За 20-те години работа, студиото е изградило ключови партньорства с хърватската компания за спортни електромобили Rimac, испанската компания за ръчно изработени автомобили Tramontana, както и собствен франчайз в китайската столица Пекин.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page