top of page
  • Снимка на автораVilner

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe от Vilner

Повече от джентълменски клуб

 

Главният дизайнер на Rolls-Royce Иън Камерън казва „Бяхме решени да направим тази кола символ на насладата към живота, проектирайки я така, че да служи безусилно и дълголетно на своя собственик“. Британецът визира може би най-луксозния и разточителен кабриолет на планетата, дългият над 5,6 метра Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe.


Г-н Камерън обаче не може да отрече, че колкото и солидно да е изработен един автомобил, колкото и качествени да са материалите в салона му, кожата и дървото стареят. Особено, когато става въпрос за кола със свалящ се покрив – тъмните панталони и UV лъчите са безпощадни към светлите седалки и тяхната периферия. Това са и част от причините този 10-годишен Rolls да се озове в ателието на Атанас Вилнер. Мисията: цялостна преработка на салона.


Vilner решават да запазят усещането за джентълменски клуб в кокпита, използвайки няколко десетки квадратни метра супер фина и същевременно издръжлива бяла кожа. Средите на седалките и централния подлакътник носят фамилните инициали на Чарлз Роуз и сър Хенри Ройс, под формата на перфорация. Освен стилен визуален елемент, отворите в графиките осигуряват и прекрасна функционалност на вентилацията и отоплението на седалките. Фините ‘RR’ мотиви присъстват също на вратите, а т.н. ‘piping’, тръбичкообразните кантове на кожата – изключително британски мотив – са решени в бордо.

„Клиентът е избрал цвета „Череша“ за екстериора на своя Drophead от 44 000 комбинации, които предлагат Rolls-Royce,“ казва Вилнер. „Но селекцията на цветовете в салона на един кабриолет е още по-отговорна задача, защото можеш да наблюдаваш двете ‚теми‘ едновременно.“ Vilner избират „черешата“ и за цвят на предпазните колани с тези съображения, превръщайки ги в хармоничен акцент.


Цялото табло буквално е преоблечено със специална кожа импрегнирана за да бъде устойчива на UV лъчите. Същевременно цветът и текстурата й е подбран така, че да генерират минимално количество отблясъци от вътрешната страна на челното стъкло. Специално изработените стелки и бродираните инициални на предните подглавници допълват усещането за индивидуално превъзходство, което създава 5,6-метровият V12 кабриолет.


Сериозно внимание е отделено и на апликациите от благородна дървесина. Всеки панел е свален, шлайфан, тройно лакиран и полиран до съвършен блясък. Особено впечатляваща е „задната палуба“ под която излиза гюрукът – тя е изработена от масивно тиково дърво, елемент на възстановяването на който екипът на Vilner посвещава над 120 човекочаса.


Крайният резултат: величествено преработен Rolls-Royce Drophead Coupe, който ще продължи безусилната си служба за още години напред.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page