top of page
  • Снимка на автораVilner

Mini Cooper from Vilner Beijing

Колко ексцентрично може да бъде едно MINI Cabrio?

 

Новооткритото представителство на Art Studio Vilner дава цветен отговор на този въпрос, с първия си пекински проект.

„Скромност“ и „дискретност“ са две думи, които най-малко описват натурата на дамата, поръчала изпълнението. Тян Лин е новоизгряваща актирса, която се мести в Пекин през 2011 г., заедно с любимия си R57 One Cabrio. И въпреки, че Лин в момента чака нов F56 JCW, белият автомобил „е показал правилния път“ към успешната й кариера, поради което 24-годишната дама решава не само да го запази, но и да го награди с екстензивна „Vilner” терапия.

Идеята? Колата да отрази чувствеността на Лин и мотото „Успехът може да бъде безграничен, като вселената“, което тя следва в живота. „Цветен човек, който изразява себе си чрез всяка една дреха или вещ“, така се определя самата тя.

Това R57 е красноречив пример за екстровертността на един от първите клиенти на Art Studio Vilner – China. Дискретен, като фойерверк. Интериорът получава дори елементи от чисто злато. Такива са ръчно гравираните иконки на бутоните, които може да се видят под скоростомера, горе където е лостчето за управление на покрива, както и в конзолата пред скоростния лост. Последният също получава позлата, като най-щедро покритите повърхности са ролбарите, зад главите на пътниците на втория ред. Ръчната работа по изрязване и гравиране на плочиците със символи е било категорично изискване на Лин.

Друга специална поръчка е било колата да изразява представите на актрисата, за вече споменатата вселена. Vilner го правят чрез седем специално нанесени слоя боя и лак, покриващи всички основните пластмасови апликации на таблото и волана, включително и безелите на вентилационните дюзи. Някой от бутоните пък получават преливащи се багри.

Основните цветове на кожата и алкантарата Лин избира също от ексцентрични съображения. Лилавото отразява „сладостта на живота“ (Лин го свързва с небезисвестната марка шоколади), а синьото - „дълбочината на човешката душевност“... Бялото присъства във вид на шевове, такива са и „тръбичните“ ръбове (детайл-забежка към британския произход). Белите колани отварят интериора завършват връзката на интериора с екстериора, която при един кабриолет е още по-важна.

Отвън промените са по-умерени – бяло за джантите и асиметрично решение за арките на калниците. Задните са боядисани в бяло, като купето, докато предните получават синя боя. Резултатът? Виждате сами. Може би най-екстровертното MINI Cabrio правено някога.

2010 MINI One Cabrio, 1598 куб. см, 90 к.с., 140 Нм, 6 ст. автоматична, предно задвижване, 1205 кг.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page