top of page
  • Снимка на автораVilner

Jeep Wrangler Hunting Unlimited от Vilner

Изкуство от метал и кожа.

 

Суров и безкомпромисен. Тези две думи описват много точно най-новия проект на Art Studuo Vilner, който идва от китайското подразделение на ателието. А думата изкуство е третата, обобщаваща натурално-бруталното излъчване на този Wrangler. Автомобилът е изработен по поръчка на местен скулптор и запален ловец. Съчетание, което може би звучи странно, докато не приемем, че професията и хобито могат – a и е добре - да бъдат две различни неща.


Централен елемент в интериора на колата е „топката“ на скоростния лост, детайл който сам по себе си произведение на изкуството. Изработен на ръка, този месингов череп символизира преходността на живота, като същевременно студенината му контрастира с топлотата на заобикалящата го кожа. Концепцията изискана от клиента е била ясна: суров вид, постигнат чрез висококачествени естествени материали, въздействаща комбинация от метал и кожа.

Месингов обков са получили и въздуховодите на таблото, както и дръжките на вратите. Почти всичко останало е покрито с дебел растително-дъбен телешки бланк. В контраст седалките са обвити с ‘Оld Тobacco’ винтицж кожа с много по-тъмен кафяв цвят. В багажника са прикачени чанти за ловни принадлежности изработени от същия телешки бокс, а воланът е изкуствено състарен по желание на клиента, също препратка към с преходността.


Изкуствено състарената линия е продължена и с брутализирания екстериор. Vilner са свалили боята до метал, след което повърхностите са обработени до образуването на ръжда, която в последствие е спряна и запечатана със специални лакови покрития. Рат род подход, приложен на щатската офроуд икона Wrangler. Последните качества на колата са силно доразвити: FOX елементи на окачването с увеличен ход, увеличен просвет, 37-инчови BFGoodrich Krawler T/A гуми за катерене по скали и мощна лебедка Warn.Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page