top of page
  • Снимка на автораVilner

Jeep Grand Cherokee SRT

Лошото момче с плюшено сърце

 

Ултра проходим SUV, тегло от над 2 тона, лош поглед, и идеалният кандидат за главна роля в някой апокалиптичен филм, където спасява всички, преминавайки през опасни трасета, бурни атмосферни условия и влиза във война с извънземни, зомбита и всякакви научнофантастични злодеи. Въображението не спира да допълва сценария с всеки нов ъгъл, от който погледнете този конкретен Jeep, докато не отворите някоя врата - триизмерните релефи по седалките веднага прекъсват мрачният сюжет и ви пренасят в ателието на Атанас Вилнер, където получавате това, което търсите, а единствената битка, която се води, е тази между неспирните идеи на един творец и възможностите на неговите ръце, от които зависи изпълнението им…

Поредният проект от Vilner Garage е типично в стила на ателието и въпреки това, за части от секундата бихте помислили, че интериорът е излезнал от завода на Jeep, преди погледът ви да бъде прикован или от ярко червените колани, или от контрастните бели шевове, които оформят меките възглавнички, които определят душата на “Лошото момче с плюшено сърце”. Всъщност, накъдето и да погледнете, ще разпознаете подписа на Вилнер във всеки един детайл - безкомпромисно качество и запомнящата се визия.

“Интериорът е колкото неочаквано, толкова и естествено продължение на философията на автомобила. Заложихме на шестоъгълните релефи по централната част на предни и задни седалки, които да допълват динамиката на 6.4-литровия двигател, а перфорината кожа тук беше задължителна, заради заводското обдухване на седалките.” - разкрива Вилнер.

*Кратко лирическо отклонение: Нека не става объркване - при Vilner Garage думата “задължително” е рядко срещана, като най-често тя се използва единствено поради технически казуси, с които просто нямат избор да не се съобразят, както в този случай.

Връщаме се към същественото - промените по интериора на автомобила не свършват дотук - във фина напа кожа са обшити още корите на вратите и цялата средна конзола от таблото до подлакътника, така че където и да се опрете, няма да да се чувствате като в кибритена кутийка.

“Собственикът на този Jeep е клиент на марката от години, но беше напът да я замени с нещо, в което когато се качи, да се чувства сякаш е у дома си - уютно, меко и всичко обзаведено по негов вкус. Радостта в очите му, след като видя завършения проект, е причината да знам, че съм създал нещо специално, нещо лично.” - споделя Атанас. “А там се корени моята мотивация, от там се храни моята страст, защото за един творец няма по-голямо признание от това той бъде избиран отново и отново.” - допълва той.

И не, хората не избират Vilner Garage заради името, а защото проектите на ателието не просто не остават незабелязани, те вдъхновяват, изпълват душата и те карат да мечтаеш. Те са надежда и копнеж - за момента сега, за утре, за следващата седмица, когато със стария ти нов автомобил ще погледнеш на света през други очи. Или както е в случая, настанен удобно зад волана на любимата си кола, която не се налага да заменяш, защото вече е “Твоята кола, твоята идея вътре.”Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page