top of page
  • Снимка на автораVilner

"Fibra de Carbono Rosso" - Vilner отдели специално внимание на Alfa Romeo Spider.

Alfa Brera. Изкуство на колела, което Vilner подчертава с внимателно прилагане на техники и решения, в хармония с арт естетиката на този красив Spider.

 

Aтелието кръщава проекта Fibra dе Carbono Rosso и изпипва Brera в детайли.


Интериорът на един открит автомобил е дори по-важен от този на едно купе, тъй като той често попада в полезрението едновременно с външните части на колата. Това е само една от причините Vilner да изработи този специален въглероден композит, през който сякаш се просмуква цветът на външните повърхности. Червеното обаче не е натрапчиво, а заглушено до мекото и бледо вишнево лилаво, за да не дразни водача и пътника. Въглеродът тук е преплетен с кевлар, изработката е изключително фина, а приложението засяга сериозна част от детайлите на кокпита. Апликациите на централната конзола, волана, дръжките на вратите, лостчетата и тяхната периферия, дори незабележимите на пръв поглед елементи, служещи за водачи на коланите, са формовани от карбон.


Предпазните ленти също са във вишнево лилаво-червено, както и по-голямата част от седалките, които обаче са индивидуализирани. Седлата са различни, както и двете части на кокпита, оформящи две различни естетически зони. Ефектът е почти огледален - елементи, които при дясната позиция са решени във вишнева кожа, вляво са изработени от черен благороден материал. Тази тема е продължена дори и от облицовките на вратите на Brera Fibra de Crbono Rosso.

Специално внимание заслужават самите тапицерии на седалките - Vilner избира така наречената 3D мрежа, за централните секции. Тази материя е изключително интересна, подчертава спортното излъчване на седлата, като едновременно с това порестата структура осигурява добра вентилация през топлите дни на годината.


Екстериорът. Колата е боядисана в специалния цвят Vilner Milano Rosso, който ателието разработи за персонализацията на модела MiTo. Комбиниран с детайлното прилагане на черен лак, излъчването на Brera Fibra dе Carbono Rosso става още по-индивидуално. Черната връзка между стоповете придава спортна намръщеност, докато черните рингове на фаровете отпред правят изражението на Brera по-откровено. Последното е постигнато и с боядисване на самите ниши на осветителните тела в Milano Rosso, елементи който излизат от завода в черно. Катраненените джанти, дръжките на вратите и мигачите завършват персоналния характер на Spider.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page