top of page
  • Снимка на автораVilner

Bentley Continental GT от Vilner

С респект и уважене към голямото име Bentley и неговия величествения дизайн, Vilner създава и изработва проект, изцяло произведен в България.

 

„В Studio Vilner преди осем месеца се отби клиент с първата генерация Bentley Continental GT”, започва разказа си екипът на Наско Вилнер. „Беше най-обикновен ден, клиентът беше с най-обикновено Bentley: екстериорeн цвят Racing Green и интериор от стандартен заводски пакет в цвят шафран с кафяви дървени апликации. Желанието на клиента беше да се постигне ясна индивидуалност за автомобила му, с която максимално да доближим неговия любимец до собствения му стил на лукс, комфорт и индивидуалност.”


Накратко – задачата е да превърнат стоковото Bentley в брутален звяр по класическата Vilner рецепта.


С респект и уважене към голямото име Bentley и неговия величествения дизайн, Vilner създава и изработва проект, изцяло произведен в България.


Както ви бяхме съобщили в края на април българското тунинг студио се захвана в три направления :


1. Екстериорна промяна с цел по-агресивна и уникална визия

2. Изцяло нов интериор

3. Увеличаване на мощността

Проектът на екстериора и интериора е направен от дизайнерите на Vilner, изцяло съобразен с желанията на клиента. Визията на автомобила е сериозно променена. Общо дължината е увеличена с 13 см, а ширината с 16 см. В екстериора са използвани нови карбонови детайли, напълно обновени са всички елементи без линията на тавана. Целта е по-агресивен и индивидуален вид на GT-то. Внимание можем да обърнем на калниците: проектирани и изработени са изцяло нови калници, като всеки преден е по-голям от фабричните с 5 см, и всеки заден - с 8 см. Предната част на Bentley-то е удължена с 8 см, а задната - с 5 см. По идея и дизайн на Vilner са също карбоновия преден спойлер, карбоновия заден спойлер и задния дифузьор. Променени са изцяло и накрайниците на генерацията.


Заводският Racing Green цвят е заменен със сив графитен мат. Вътрешната част на фаровете е изработена от карбон, а стоповете също са „гримирани”.


Интериорът от стандартен заводски пакет в цвят шафран с кафяви дървени апликации е изцяло променен. Прецизно е изработен в черен цвят с акценти от бордо. Материалите са черна алкантара, черна естествена кожа и черна екзотична кожа с шарка на кобра. Шевовете и коланите са в бордо. Тъмно червен цвят дискретно се забелязва и в джобовете на вратите, подлакътника и скоростния лост. Крилата - знакът и символът на Bentley са избродирани с бордо шев върху седалките, както и присъстват в дизайна на страничната част на седалките. Перата влизат като мощен и същевременно неангажиращ погледа и вниманието акцент и във всички дървени елементи от интериора. Прецизно и старателно са аерографирани и покрити с лак. Таванът е облечен в черна алкантара с декоративна шарка, която присъства и на седалките. Воланът е с променена форма, съобразена със захвата на шофьора.


Под капака промените също не са малко. Мощността е увеличена от 559 на 660 к.с., докато фабричният въртящ момент е повишен от 650 на 780 Нм. Благодарение на това максималната скорост достига 325 км/ч или със 17 км/ч над стандартните 318 км/ч.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page