top of page
  • Снимка на автораVilner

Above and Beyond. Vilner’s 20th Anniversary RR Sport

Above and Beyond, рекламният слоган на Land Rover е изключително подходящ за етикет на най-новия проект на арт студио Vilner.

 

Освен, че това е един от най-екстензивно променените интериори правени от ателието, базата върху която Vilner стъпва, също е различна от заводската – 2009 LR Range Rover Sport, дело на британското ателие Barugzai. Базираният в Брадфорд тунер е подготвил колата за награда в оригиналното британско издание на предаването „Великобритания търси талант“, след което Rage Sport идва в България, специално за да бъде благословен от Vilner и да влезе в ролята на втория проект, носещ специалния метален печат „Vilner’s 20th Anniversary“.


Основен и впечатляващ акцент в салона е филирана алкантара. Това е първият автомобил при който Vilner прилага подобна специална техника на обработка. Тя придава 3D присъствие на материала в пространството и разчупва познатите стереотипи за интериорна апликация, а кафявият цвят не позволява на повърхностите да изглеждат прекалено дръзко. Постигнат е перфектния баланс. Филираната алкантара присъства на рамките на въздуховодите, по централната конзола и вратите, сенниците, като ивици на седалките и на тавана.

Останалата част от салона е получила сериозно количество бяла и кафява кожа, като и двете са съшити с конци от срещуположния цвят, за контраст. Предпазните колани също са подменени с меко кафяви ленти, а дръжките на вратите са прошнуровани с плоски кожени шнурове, които освен че загатват за майсторството на ръчната изработка осигуряват и по-добро сцепление на захвата. При вратите могат да бъдат видени и металните печати, който получават само най-специалните произведения на Art Studio Vilner. Soft Milk White и Chocolate Brown цветовете доминират интериора на този LR Sport by Vilner.


Алкантара, но в класическо изпълнение и черен цвят, е използвана за облагородяване на традиционно твърдите пластмаси в салона. Третостепенните на първо четене повърхности, като централното огледало, неговата конзола, както и тази зад кормилото, са тапицирани с финия материал. Дори страниците на таблото, които се закриват от вратите при затворено положение, са положени с черна алкантара.


Отвън е запазен бодикитът на Barugzai, като Vilner нанася леки промени само на джантите. Алуминиевите 22-инчови колела са получили Gun Metal Grey матово сива боя за вътрешната си равнина, а цветът на B логото на Barugzai е сменен от златист на сребрист. Vilner умишлено оставят знака на тунинг ателието, в знак на уважение и признание за работата по екстериора на британците.


И накрая, специалният комплимент към клиента, чантата изпълнена в перфектен синхрон с интериора. Кафяв колан в ролята на презрамка и карбонова планка за катарама. Юбилейният печат и знак за специалност присъстват и при нея. Above and Beyond отношение до последния детайл.Последни публикации

Виж всички

Commenti


bottom of page