top of page
  • Снимка на автораVilner

Строго разсекретен: Jeep Grand Cherokee SRT от Vilner

За специалните части.

 

Последният проект на Vilner не е вече тайна. Колата е доста специална, но не само защото е базирана на най-мощната модификация на Jeep GC, а заради три инициала. Тези инициали обаче не са въпросните SRT – Street & Racing Technology подразделението на Chrisler -, а SAS, Special Air Service, специалното подразделение на британската армия.


Въпросните инициали, вписани в логото на военния корпус, са избродирани на подгалвниците на предните седалки. Девизът на звеното „Who Dears Wins”, мечът, всичко е изпълнено със старание до последния детайл. Защото този автомобил е направен по поръчка именно за специален човек, чиято самоличност се налага да запазим в тайна, по ред причини. Можем само да кажем, че гербът на SAS не е попаднал върху кожата случайно.


От оригиналния интериор са останали части от облицовките на седалките, карбоновите апликации на таблото, както и някой пластмасов повърхности по него. Всичко друго е минало през умовете и ръцете на екипа на Vilner, за да се получи един наистина специален салон, достоен да носи трите инициала, различни от SRT. Цветовата комбинация и цялостното оформление на кокпита носи дълбока символика.

Всъщност, Vilner поставят и буквите на Street & Racing Technology, под формата на прецизни бродерии от лицевата страна на сенниците. Поглеждайки нагоре ще забележите и цялостната преработка на тавана и щората на стъкления люк. Висококачествен черен текстил с фина плетка и червена алкантара, цвят който се повтаря и на други места в салона и който е пряко свързан с мисиите на SAS.


A-колоните също са „обляни“ в червена алкантара, както е и част от тапицерията на вратите. Централният тунел, традиционно съставен от твърда пластмаса, е покрит с комбинация от черна/червена алкантара, преливаща нагоре в долната част на таблото. Vilner са положили сиви контрастни шевове там където трябва, коланите са подменени с червени ленти, а техните пластмасови машинки са облечени в алкантарени калъфчета. Основите на седалките също са получили от благородната материя, място което също традиционно бива неглижирано дори от премиум производителите, както и място където пръстите попадат доста често, в търсене на регулиращите бутони. Освен за окото, алкантарата е много приятна и на пипане, нещо което не бива да се подценява и което ателието използва доста премерено.


Jeep Grand Cherokee SRT от Vilner e машина съчетаваща бруталната техника и мощ на SRT, с елегантния и оригинален подход на студиото. Комбинация от качества, която доста напомня на ефективния начин на действие на един друг специален отдел, чието съкращение също е съставено от три букви.Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page