top of page
  • Снимка на автораVilner

ПЕРФЕКТНОТО CAMARO

Страхотната американска кола се разделя с малките си недостатъци, и се превръща в перфектният автомобил. Уникален, ексклузивен и много стилен.

 


– Това е невъзможно! – казала Причината. – Това е безразсъдство! – отбелязал Опитът. – Това е безполезно! – отсякла Гордостта. – Опитай... – прошепнала Мечтата.


На кой от тях ще се довериш? Глас за Мечтата. И за Наско Вилнер, който направил същия избор. И реализирал една своя мечта по начин, който впечатлява.


Атанас Вилнер е собственик на българска компания за автомобилни интериори и като такъв, определено има афинитет към колите. Влюбил се в новия Chevrolet Camaro в момента, в който го видял като прототип. Три години по-късно успял да се нареди сред първите европейци с петото поколение на легендарното американско купе. И със сигурност – първият българин.В края на 2009-та, мечтаното Camaro вече е факт за щастливия нашенец. Сбъднатата мечта на Наско Вилнер пристига в България с лак Silver Ice металик, V6 двигател и ръчна скоростна кутия. Мощността му е 312 к.с., а ускорението на този щатски muscle car е 6,1 сек. от 0 до 100 км/час. Достатъчни, за да предложат интригуващи моменти на пътя. В някои от които, задните колела чертаят дълги и миризливи ивици от гума върху асфалта...


Тъй като собственикът на сивото Camaro се занимава професионално с интериорен дизайн на автомобили, намесата във вътрешността на спортното купе е неизбежна. Още повече, че почти всички съвременни щатски автомобили са доволно постни и твърде пластмасови като обзавеждане.Така, чисто новото Camaro се сдобива с още по-нов интериор. Таблото, вратите, воланът, седалките, таванът – всичко е докоснато от дизайнера и получава нов облик. Прозаичният черен интериор е заменен от стилна комбинация в сиво и кафяво. Набук, състарена напа и хром покриват почти всички повърхности в купето. За да го превърнат в тържество на стила и ексклузивността. И в реверанс към оригинала от средата на миналия век.


Седалките са тапицирани отново в два цвята. Шевовете разсичат повърхността им по същия начин, по който са ушити седалките на първото Camaro от 60-те години. Дизайнерите на Chevrolet са предвидили ретро намигане с километража и оборотомера, които във Vilner версията са осветени в електриково синьо, получили са хромиран акцент и са покрити със състарена напа. Увенчана с едри шевове в светло сиво. Също като кожените елементи с обгорени ръбове, филигранно разположени върху хромираната дръжка на вратата. Този детайл е толкова прецизно изпълнен, че създава усещане, че кожата изплува от хромираната повърхност.Кафявото е акцент и върху тунела на трансмисията, ръчната спирачка, сенниците и дори фрагменти от тавана. Но вероятно най-интересната модификация, която търпи интериорът на това Camaro е изцяло новият волан. Той получава допълнителни елементи, които правят захвата по-добър, а дизайнът – по-футуристичен. Ръчно ушитите кожата и набукът дават на този волан присъствие, каквото имат само поръчковите автомобили. За разлика от тях обаче, този автомобил е с изцяло нова шумоизолация, която тотално променя акустиката в купето. Тъй като музиката (системата е на Boston Acoustics) е настроена към старите нива за шум, тя се оказва неподходяща за новия интериор. И понеже е тъпо да имаш страхотна кола с кофти музика, игра с настройките решават и този проблем. За да превърнат Camaro-то в концертна зала на 4 гуми.


Модификациите по щатския автомобил далеч не свършват с интериора. Колата на Наско Вилнер получава 8-бутални спирачни апарати, а халогените отстъпват пред ефектните LED-светлини. Ако се вгледаш отблизо в джантите ще видиш и ефектни надписи Camaro и Vilner. Определено интересен трик, който не се натрапва. Този ефект е забелязан и в щатския интернет форум на Camaro, където българският проект печели аплодисментите и възхищенията на много американски фенове на модела. Дотолкова, че един от тях казва „ ... този интериор се явява като комплимент на стилния дизайн на колата. Много добра работа ...”


Това е Camaro-то на Вилнер. Страхотната американска кола се разделя с малките си недостатъци, и се превръща в перфектният автомобил. Уникален, ексклузивен и много стилен. Истинска мечта. А какво са мечтите, освен глътка въздух за душата.

Последни публикации

Виж всички

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page