top of page
  • Снимка на автораVilner

Патината и кожата, като произведение на изкуството - Suzuki Intruder от Vilner.

Може ли автомобилът да бъде изкуство?

 

Преди няколко години предаването TopGear повдигна спор „Може ли автомобилът да бъде изкуство?“. Въпреки, че имаше елемент на шега в типичния за тях стил, темата всъщност бе много сериозна и въпросът винаги ще бъде актуален, независимо от разнопосочността на мненията.


Байкът е първата машина на Vilner, която ползва покритие от новата палитра на ателието. Изпълнението в стил „патинирана мед“ се постига с полагането на не по-малко от шест слоя боя, която се обработва със специални четки, при специални условия, за да се постигне изключително автентичен завършек, който е и изключително устойчив на атмосферните условия. Още по-любопитно в случая е, че металните повърхности притежават точната текстура, която предава истинност и при допир. В допълнение на винтидж-рат излъчването, джантите и сърцевините на спирачните ротори са боядисано в подобаващ цвят.


Патината обаче е едната нишка от арт посланието на мотоциклета - кожените елементи изцяло разсейват всякакви съмнения относно истинността на творчеството. Първокласна телешка кожа, растително-дъбен телешки бланк, който е обработен на ръка до последния детайл, чрез традиционни сарашки техники. Винтидж излъчване, мощно послание с черепа на бик извезан в кожата, и разбира се, „V” логото на Vilner. От същата кожа са изработени и ръкохватките, които са съшити с ремък. Може ли мотоциклетът да бъде изкуство?

Този го прави.

От Vilner благодарим на нашия партньор E.Б. за цялата подкрепа и помощ при изпълнението на този страхотен проект.
Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page